SPA-център „ЕНИРА“

Свещеното място в х-л „Енира“. Средище на аромати, билки, лечебни масажи, иновативна техника, квалифициран персонал, свежест и чистота. Сред гостите ни има такива, които идват за час и увеличават престоя си за ден. Има и такива, които искат да пренощуват, но решават да си подарят уикенд или седмица в пределите на котловинния град. И всичко това – само защото хидролечението и биоклиматологията ги презареждат и енергизират от край до край.

От момента, в който прекрачите входа на SPA-центъра, Вие ще усетите сетивата си възобновени. На по-късен етап цялостното Ви състояние ще бъде значително подобрено.

Благодарение на комбинацията от природни дарове и човешка креативност, хотелът ни предлага възстановителни терапии за цяло тяло или локално третиране. Позициониран стратегически и предвидливо в sanus per aquam (SPA) -столицата на Балканския полуостров, хотелът Ви приветства да се докоснете до животворната сила на единствения по рода си акватоничен басейн.

Състав минерална вода

Съобразен с най-новите изисквания и стандарти, СПА комплексът е причината много от нашите гости да се връщат отново и отново. Той разполага с най-модерната и безопасна техника, а персоналът му е специално обучен и изключително опитен. Отпуснете се и се насладете.

SPA-МЕНЮ

Класически масаж – гръб

20 мин. 35.00 лв.

Класически масаж – гръб и крака

30 мин. 33.00 лв.

Класически лечебен масаж (цялостен)

повишава циркулацията на кръвта , спомага за доброто кръвоснабдяване, намялава напрежението в мускулите, подобрява подвижността и облекчава болката, повишава нивото на ендорфин – хормонът на щастието

50 мин. 60.00 лв.

Антистрес (гръб + задна част на крака)

25 мин. 45.00 лв.

Ароматерапия – гръб

25 мин. 35.00 лв.

Ароматерапия – цяло тяло

В основата на ароматерапията е класическият масаж. Изпълнява се с ароматни масла, които стимулират обонянието и допринасят за отпускащия и релаксиращ ефект.

50 мин. 67.00 лв.

Рефлексотерапия

Терапия, при която се масажират ходилата. Чрез натиск и масаж на определени точки се оказва рефлекторно въздействие върху целия организъм.

25 мин. 40.00 лв.

Масаж на глава

Масажът цели възбуждане на нервните окончания, подобряване състоянието на косата и кожата на главата.

15 мин. 25.00 лв.

ТЕРАПИИ

Хамам масаж

Дълбоко почистване, съчетано с нежен масаж от сапунена пяна в топла ориенталска обстановка. ХАМАМЪТ (турската баня) в нашият СПА център носи незабравимото чувство на приятна отпуснатост, чистота и свежест. Изборът на този ритуал веднъж на две седмици е чудесен начин за регулиране на обмяната на веществата и за отстраняване на натрупаните токсини в организма. Турската баня е и едно от най-ефикасните оръжия за борба със стреса.

 

45 мин. 80.00 лв.

Масаж с вулканични камъни

Ма­са­жът с топ­ли вул­ка­нич­ни ка­мъ­ни, из­вес­тен още ка­то Stone therapy, пред­с­тав­ля­ва ге­о­тер­мал­на те­ра­пия, при ко­я­то ка­мъ­ни­те се наг­ря­ват до 50° С. “При то­зи ма­саж се тре­ти­рат се­дем­те енер­гий­ни цен­тъ­ра – та­ка поз­на­ти­те чак­ри. То­ва ста­ва с пред­ва­ри­тел­но за­топ­ле­ни глад­ки ка­мъ­ни. В ос­но­ва­та на из­пол­з­ва­не­то им се преп­ли­тат еле­мен­ти от ри­ту­а­ли­те на ин­ди­ан­с­ки­те ша­ма­ни, ко­и­то са заг­ря­ва­ли ка­мъ­ни, и от ин­дийс­ко­то уче­ние за жи­во­та Аюр­ве­да. В са­ма­та тех­ни­ка, из­пол­з­ва­на при ма­са­жа, се ком­би­ни­рат еле­мен­ти от реф­лек­со­ло­ги­я­та, аро­ма­то­те­ра­пи­я­та и ши­ат­цу­то. В мо­мен­та то­зи вид ма­саж е го­лям хит как­то в САЩ, та­ка и в Ев­ро­па”.

55 мин. 75.00 лв.

Релаксираща терапия с грейпфрут

Пилинг с грейпфут, маска с грейпфрут, релаксиращ класически масаж с ароматно масло. През 2002 г. е доказано, че маслото от грейпфрут повлиява значително за чувството на релаксиране. Хората, вдишали аромата, се радват на подобрено настроение и по-слабо усещат стреса. Нещо повече: регулира се и кръвното им налягане. Изследователите доказват, че маслото притежава освежаващи свойства при инхалиране, вероятно активирайки симпатиковата нервна система.

55 мин. 75.00 лв.

Хидратираща и подмладяваща терапия с ориз

Оризов пилинг; маска която хидратира, подхранва, стяга и тонизира кожата, класически масаж.

Оризът стимулира производството на биоактивни вещества, отговорни за енергизирането на кожата, забавя процесите на стареене и е мощен източник на витамин В1, засилва имунната система и предпазва от рак на кожата. Това е една терапия за духа и тялото, открита сред тайните на природата. Наслада за сетивата, оризовата терапия действа антицелулитно, стягащо, подмладяващо, хидратира кожата и избистря тена. Прилагат се натурални продукти с ориз, които дават чудесни резултати. Терапията започва с масаж на цялото тяло с натурално оризово олио от Тайланд. Процедурата продължава с оризов пилинг на лицето, след което се прилага и масаж на лицето, отново с чисти оризови продукти.

55 мин. 75.00 лв.

Антицелулитна терапия с мед

Медът приложен със специфични масажни похвати, води до отпушване и почистване на всички пори на кожата и извличане на токсичните вещества в процеса на масажиране, след което лесно се отстраняват. Използвайки лепкавостта на вече изстиналия мед се разкъсват всички съединително тъкани сраствания, подобрява се еластичността и здравината на кожата. Дори воденето на кожна гънка с ръка, вендузи, вакумен масаж или липо-апарати не могат да се сравнят с тънката и равномерна кожна гънка, която се получава при медния антицелулитен масаж. Медният масаж позволява на кожата да диша и функционира нормално. Тя става чиста и свежа. Това е натурална и изключително ефективна антицелулитна терапия.

30 мин. 45.00 лв.

 

Меден масаж

50 мин. 67.00 лв.

Пилинг

40 мин. 55.00 лв.

 

Масаж лице

15 мин. 30.00 лв.

 

Масажна яка

10 мин. 25.00 лв.

AdminSPA