SPA-център „ЕНИРА“

Свещеното място в х-л „Енира“. Средище на аромати, билки, лечебни масажи, иновативна техника, квалифициран персонал, свежест и чистота. Сред гостите ни има такива, които идват за час и увеличават престоя си за ден. Има и такива, които искат да пренощуват, но решават да си подарят уикенд или седмица в пределите на котловинния град. И всичко това – само защото хидролечението и биоклиматологията ги презареждат и енергизират от край до край.

От момента, в който прекрачите входа на SPA-центъра, Вие ще усетите сетивата си възобновени. На по-късен етап цялостното Ви състояние ще бъде значително подобрено.

Благодарение на комбинацията от природни дарове и човешка креативност, хотелът ни предлага възстановителни терапии за цяло тяло или локално третиране. Позициониран стратегически и предвидливо в sanus per aquam (SPA) -столицата на Балканския полуостров, хотелът Ви приветства да се докоснете до животворната сила на единствения по рода си акватоничен басейн.

Състав минерална вода

Съобразен с най-новите изисквания и стандарти, СПА комплексът е причината много от нашите гости да се връщат отново и отново. Той разполага с най-модерната и безопасна техника, а персоналът му е специално обучен и изключително опитен. Отпуснете се и се насладете.

SPA-МЕНЮ

Класически масаж – гръб

20 мин. 25.00 лв.

Класически масаж – гръб и крака

30 мин. 33.00 лв.

Класически масаж – цяло тяло

повишава циркулацията на кръвта , спомага за доброто кръвоснабдяване, намялава напрежението в мускулите, подобрява подвижността и облекчава болката, повишава нивото на ендорфин – хормонът на щастието

50 мин. 48.00 лв.

Ароматерапия – гръб

25 мин. 29.00 лв.

Ароматерапия – цяло тяло

В основата на ароматерапията е класическият масаж. Изпълнява се с ароматни масла, които стимулират обонянието и допринасят за отпускащия и релаксиращ ефект.

55 мин. 53.00 лв.

Рефлексотерапия

Терапия, при която се масажират ходилата. Чрез натиск и масаж на определени точки се оказва рефлекторно въздействие върху целия организъм.

25 мин. 26.00 лв.

Масаж на глава

Масажът цели възбуждане на нервните окончания, подобряване състоянието на косата и кожата на главата.

15 мин. 20.00 лв.

ТЕРАПИИ

Хамам масаж

Дълбоко почистване, съчетано с нежен масаж от сапунена пяна в топла ориенталска обстановка. ХАМАМЪТ (турската баня) в нашият СПА център носи незабравимото чувство на приятна отпуснатост, чистота и свежест. Изборът на този ритуал веднъж на две седмици е чудесен начин за регулиране на обмяната на веществата и за отстраняване на натрупаните токсини в организма. Турската баня е и едно от най-ефикасните оръжия за борба със стреса.

 

50 мин. 55.00 лв.

Масаж с вулканични камъни

Ма­са­жът с топ­ли вул­ка­нич­ни ка­мъ­ни, из­вес­тен още ка­то Stone therapy, пред­с­тав­ля­ва ге­о­тер­мал­на те­ра­пия, при ко­я­то ка­мъ­ни­те се наг­ря­ват до 50° С. “При то­зи ма­саж се тре­ти­рат се­дем­те енер­гий­ни цен­тъ­ра – та­ка поз­на­ти­те чак­ри. То­ва ста­ва с пред­ва­ри­тел­но за­топ­ле­ни глад­ки ка­мъ­ни. В ос­но­ва­та на из­пол­з­ва­не­то им се преп­ли­тат еле­мен­ти от ри­ту­а­ли­те на ин­ди­ан­с­ки­те ша­ма­ни, ко­и­то са заг­ря­ва­ли ка­мъ­ни, и от ин­дийс­ко­то уче­ние за жи­во­та Аюр­ве­да. В са­ма­та тех­ни­ка, из­пол­з­ва­на при ма­са­жа, се ком­би­ни­рат еле­мен­ти от реф­лек­со­ло­ги­я­та, аро­ма­то­те­ра­пи­я­та и ши­ат­цу­то. В мо­мен­та то­зи вид ма­саж е го­лям хит как­то в САЩ, та­ка и в Ев­ро­па”.

60 мин. 65.00 лв.

Релаксираща терапия с грейпфрут

Пилинг с грейпфут, маска с грейпфрут, релаксиращ класически масаж с ароматно масло. През 2002 г. е доказано, че маслото от грейпфрут повлиява значително за чувството на релаксиране. Хората, вдишали аромата, се радват на подобрено настроение и по-слабо усещат стреса. Нещо повече: регулира се и кръвното им налягане. Изследователите доказват, че маслото притежава освежаващи свойства при инхалиране, вероятно активирайки симпатиковата нервна система.

65 мин. 65.00 лв.

Хидратираща и подмладяваща терапия с ориз

Оризов пилинг; маска която хидратира, подхранва, стяга и тонизира кожата, класически масаж.

Оризът стимулира производството на биоактивни вещества, отговорни за енергизирането на кожата, забавя процесите на стареене и е мощен източник на витамин В1, засилва имунната система и предпазва от рак на кожата. Това е една терапия за духа и тялото, открита сред тайните на природата. Наслада за сетивата, оризовата терапия действа антицелулитно, стягащо, подмладяващо, хидратира кожата и избистря тена. Прилагат се натурални продукти с ориз, които дават чудесни резултати. Терапията започва с масаж на цялото тяло с натурално оризово олио от Тайланд. Процедурата продължава с оризов пилинг на лицето, след което се прилага и масаж на лицето, отново с чисти оризови продукти.

65 мин. 65.00 лв.

Антицелулитна терапия с мед

Медът приложен със специфични масажни похвати, води до отпушване и почистване на всички пори на кожата и извличане на токсичните вещества в процеса на масажиране, след което лесно се отстраняват. Използвайки лепкавостта на вече изстиналия мед се разкъсват всички съединително тъкани сраствания, подобрява се еластичността и здравината на кожата. Дори воденето на кожна гънка с ръка, вендузи, вакумен масаж или липо-апарати не могат да се сравнят с тънката и равномерна кожна гънка, която се получава при медния антицелулитен масаж. Медният масаж позволява на кожата да диша и функционира нормално. Тя става чиста и свежа. Това е натурална и изключително ефективна антицелулитна терапия.

30 мин. 39.00 лв.

AdminSPA