Кратка история на нашия хотел:

Хотелът е завършен през 2012г. и от тогава предлага изискан комфорт с традиционна гостоприемност.

СТИЛ, ДИСКРЕТНОСТ, ЛОЯЛНОСТ И ЕМОЦИЯ

са нашите ключови думи.

„Нищо не е по-ценно от днешния ден“

СПА ХОТЕЛ ЕНИРА е новопостроен комплекс, който се намира в СПА столицата на Балканите – гр. Велинград, не далеч от центъра на града и в същото време точно до величествената гора на Родопите. Носи името на хубаво вино и омайва като него. Без да се натрапва, непрекъснато те впечатлява. Без да те уморява, не те оставя да скучаеш.
Хотелът предлага на своите гости: СПА център със сауна, парна баня с ароматни билки, открит и закрит минерален басейн, джакузи, класически ресторант, конферентна зала.Неповторима и уютна атмосфера, която предлага съвременен комфорт и изисканост.
СПА е правилният избор за здраве, красота и тонус. Кажете сбогом на стреса и се погрижете за тялото и душата. Тук Ви посрещат успокояваща музика, любими аромати и приглушена светлина в приятна обстановка. Във всички наши спа съоръжения се използва минерална вода от термален извор Вельова баня , която има доказани лечебни свойства.
За най-малките посетители са предвидени детски басейн и детска занималня.
Джакузи – Хидротерапията е много благоприятна за организма със своя лечебен и едновременно с това щадящ ефект за костната система и мускулите. Тя подобрява циркулацията на кръвта, отпуска мускулатурата, дренира лимфата, успокоява ума и нервите, релаксира цялото тяло.
Финландската сауна повишава сърдечния ритъм (съизмеримо с ходенето пеш), стимулира кръвообращението и извежда токсините от тялото чрез изпотяване. Имайте предвид , че температурата достига 80 – 100 градуса, а въздухът е сух.
Парната баня е по-щадяща за организма, защото температурата в помещението достига максимум 55 градуса, а въздухът е влажен. Пречиства дихателните пътища чрез вдишване на въздух с впръскани ароматни масла, отваря порите, действа отпускащо на нервната система, извежда отровите от тялото, овлажнява кожата и ѝ придава еластичност.
Съобразен с най-новите изисквания и стандарти, СПА комплексът е причината много от нашите гости да се връщат отново и отново. Той разполага с най-модерната и безопасна техника, а персоналът му е специално обучен и изключително опитен.
Класическият ресторант в съвременен дизайн ще допълни Вашето неповторимо изживяване в СПА ХОТЕЛ ЕНИРА. Ресторантът е магнит за своите гости с предлаганото меню, съчетано с професионално подбран винен лист. Камината придава приятно чувство за топлина и домашен уют. Ресторантът предлага 60 места за закуска, обяд и вечеря. За Вас сме подготвили специални изкушения – ежедневни обедни менюта, които включват неподправения вкус на подбрани български и интернационални ястия и десерти.
СПА ХОТЕЛ ЕНИРА е актуален през цялата година със своите интересни пакетни оферти, съобразени със сезона, с официалните празници и продължителността на почивката.
Цените, на които можете да ни гостувате, са без аналог спрямо качеството, което получавате. Това прави СПА ХОТЕЛ ЕНИРА един от най-търсените и предпочитани хотели за луксозна и пълноценна почивка от българи и чужденци по всяко време на годината.
Изберете СПА ХОТЕЛ ЕНИРА и ще намерите качеството, което Ви е обещано, ще бъдете обслужени с грижата и вниманието, които заслужавате, а почивката Ви ще се превърне в незабравимо емоционално преживяване.

Защо реализирахме проекта?

Изначалният замисъл на хотела е да допринесе за колорита и името на града. Проектиран е с амбицията да предоставя неповторима и уютна атмосфера на всеки свой гост, да предлага осъвременен комфорт и изисканост. Носител на името на пивко вино, хотелът се утвърждава като нарицателно за конкурентоспособен и опияняващ бранд в сферата на хотелиерството в района.

Описание на хотела:

Спа Хотел Енира е новопостроен комплекс, който се намира в СПА столицата на Балканите – гр. Велинград. Стратегически позициониран е – недалеч от центъра на града и едновременно с това – в непосредствена близост до Родопите. Базата няколко години поред се утвърждава като търсена, работеща и ефективна. За наша радост с всяка изминала година предлаганото от нас качество се покачва, а положителните отзиви се увеличават.

За всекиго по нещо

Хотелът предлага на своите гости: SPA-център със сауна, парна баня с ароматни билки, открит и закрит минерален басейн , джакузи, класически ресторант, конферентна зала. По този начин

SPA- и Wellness-терапиите са мехлем за сетивата и тялото. Най-доброто решение за крепко здраве, сияйна красота, свеж и отпочинал вид и тонус. Базата ще допринесе за стопроцентовия Ви релакс и осигурява нон-стоп достъп до успокояваща музика, любими аромати и приглушена светлина в приятна обстановка. Съораженията ни (терапевтични и басейните) се задвижват с минерална вода от термален извор „Вельова баня“ – находище „Велинград-Лъджене“. Водният ресурс е с доказани лечебни свойства при прилагането на външно и преорално балнеолечение.

Можете да се насладите на джакузи, сауна, парна баня, фитнес и др. Джакузито е начин да излекувате ставни и мускулни оплаквания, както и да подобрите циркулацията на кръвта, да дренирате лимфата, да успокоите ума и нервната си система. Финландската сауната е подходяща за хора с ниско кръвно налягане и здраво сърце, тъй като достига температура между 80 и 100 градуса. Освен това, тя стимулира кръвообращението, детоксикира клетките и цялостния организъм чрез потенето и допринася за тяхното регенериране. Значително по-щадяща е парната баня. Максимално достижимата температура е 55 градуса, а въздухът е влажен. С нейна помощ ще пречистите дихателните си пътища посредством вдишването на въздух с впръскани ароматни масла. Терапията отваря порите, действа отпускащо на нервната система, овлажнява кожата и я прави по-млада и еластична.

Помислили сме и за най-малките ни посетители. Изградени и обезопасени са детска занималня и детски басейн. В тях децата Ви ще се увличат в игри, докато Вие разпускате или провеждате поредната си делова среща.

…и защото искаме да Ви е вкусно…

превърнахме класическия ресторант в средище на кулинарни изкушения от средиземноморски и традиционен български произход. Отличителни белези: 60-местен, стилен, просторен, с приятен обслужващ персонал, който се отзовава на всяко желание и каприз. В допълнение сме осигурили винен лист и ефектна камина, които възвръщат онова чувство – да си бъдеш у дома сред свои.

Менюто е богато, предварително оповестено или избирано на място. Предлагаме ежедневни обедни гозби, интернационални и нашенски ястия и десерти, които ще познаете по неподравения вкус и аромат.

Ниски цени = луксозни моменти

Спа Хотел Енира е актуален през цялата година. Предложенията са интересни, пакетните цени и оферти – съобразени със сезона, с празниците и продължителността на почивката.

Цените, на които можете да ни гостувате, са без аналог спрямо качеството, което получавате. Това ни прави едни от най-търсените и предпочитани хотели. Защото почивката е луксозна и пълноценна, еднакво достъпна и за българи, и за чужденци. При това – целогодишно!

Изберете ни, ако

вярвате, че заслужавате конкурентно обслужване, лоялно и коректно отношение, отзивчивост и покривност на инвестираните от Вас пари!

EniraЗа хотела